Alla inlägg under augusti 2007

Av gulligagumman - 21 augusti 2007 16:41

...huvudvärk jag har fått! Det är så typiskt, så fort man blir ledig så kommer det som ett brav på posten. Usch! Annars har dagen gått som en dans men precis innan man ska gå hem från jobbet så är det dags.

Sitter och kopplar av lite vid datorn, inte så dumt. Nu börjar barnen skolan i morgon, äntligen får dom träffa sina klasskompisar. Dom har faktiskt längtat, tro det eller ej. Min dotter har haft sin kompis här i natt och dom har färgat håret på varann. Höll en annan på så där i den åldern? Tror jag väl inte...

Min äldsta son åkte precis iväg med pappa och ska testa på golf. Han har haft svårt att hitta något han vill göra, men han har visát ett visst intresse för golf i alla fall (till pappas glädje). Nu har jag tre härliga och lediga dagar framför mig, och har inget planerat just nu.


Av gulligagumman - 21 augusti 2007 06:28

Rusar till jobbet nu, ses senare i eftermiddag! Ha en bra dag tills dess alla bloggvänner.

Av gulligagumman - 20 augusti 2007 19:11

Vad jag gnällde tidigare idag när jag skrev mitt förra inlägg. Hända nåt? Ja ingen annan än jag kan ju se till att det händer något, eller hur? Alla har ju ansvar för sitt eget liv, mer eller mindre, och då är det ju ingen annan än vi själva som får se till att det händer nåt i ens liv.

Så nu är det postiva och trevliga tankar som ska fram och det bums!

Av gulligagumman - 20 augusti 2007 11:05

Jag undrar ibland om det är bra om det inte händer något speciellt i ens liv eller om det ska hända mycket. I och för sig har vi varit med om en del den senaste tiden men nu händer det absolut ingenting i vårat liv. Jag tycker faktiskt det är lite tråkigt. Just nu känns det som att man äter, jobbar och sover. Kan det vara lite höstdepressioner på väg? Vet inte, men jag gillar när det är mycket omkring mig. Kanske får äta upp det snart, vem vet. Tycker inte om när alla dagar är lika varandra. Det kanske blir bättre nu när barnen kommer igång med skolan och sina aktiviteter igen. Hoppas det...



Av gulligagumman - 19 augusti 2007 17:22

Fick en efterlysning av -Nena- på min tacogratäng. Här kommer receptet:


Potatis

800 g köttfärs

2 påsar tacokrydda

5 dl matlagningsgrädde

Purjolök


Skala och skiva potatis, stek köttfärsen och häll i kryddorna. Skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i botten av en rejäl och ugnsfast form. Lägg köttfärsen och purjolöken på och så ett lager till med potatisen. Häll över grädden och in i ugnen i ca 50 min i 225 grader.


Smaklig måltid!


Av gulligagumman - 19 augusti 2007 13:02

Har nu suttit och gjort familjens matlistor för den kommande månaden. Har haft det förut men det rann ut i sanden men nu ska vi köra igen. Det är så bra att ha färdiga listor så vet man vad man ska äta från dag till dag och så kan man planera handlingen därefter. Varje person har varsin vecka så får alla sin favoritmat. Inte så tokigt.



Av gulligagumman - 19 augusti 2007 12:09

Har varit ute och gått en riktig långpromenad med maken. Han behöver få komma ut och röra på sig efter sin operation. Han tyckte det var lite jobbigt, han har ju inte motionerat på snart ett halvår och det är inte han van vid. Jag ska väl erkänna att jag också behöver röra på mig efter sommaren. Har säkert blivit några kilo plus men har inte vågat kolla på vågen. Huvudsaken är väl att man har börjat att komma igång. Lite lättare att låta bli att äta när man har motionerat. Nu ska jag in och ta en lång, varm dusch och fräscha till mig. Resten av familjen är och lastar ved så jag är alldeles ensam. Inte så dumt...

Av gulligagumman - 19 augusti 2007 09:21

Vaknade tidigare idag än vad jag gjorde igår. Drömde så konstiga drömmar så det gick inte att sova längre. Men man får ju mer gjort i och för sig, för sover man länge så blir dagen så mycket kortare, konstigt...


Har inga planer idag heller, utan får se vad som händer. Ska hämta lite ved hos svägerskan, så vi slipper frysa i vinter. Men det överlåter jag åt pojkarna i familjen. Kanske bakar jag nåt gott till kaffet efter maten.

 Nä ska äta lite frukost nu...


Ovido - Quiz & Flashcards